1+

Якщо ви в пошуках нової оригінальної страви, якою можна здивувати гостей, домашніх та й саму себе, ви її знайшли!

Цей пиріг найкращий за всі домашні пельмені, хоча й нагадує їх за своїм смаком. І часу на його приготування піде набагато менше. А за ефектною подачею він «зробить» будь-які пельмені чи вареники.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 500 г
  • яйце куряче — 1 шт.
  • молоко — 200 мл
  • оцет 9% — 1 ст.л.
  • рослинне масло — 1 ст.л.
  • сіль — 1 щіпка

Для начинки:

  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 2 шт.
  • рис 100 г
  • м’ясний фарш 500 г
  • зелень петрушки 1 пучок
  • сіль 1 ч.л.
  • чорний мелений перець 1 щіпка
  • спеції 1 щіпка
  • рослинне масло 2 ст.л.
  • вода 1/2 стакан

Спосіб приготування:

1. З борошна, яйця, молока, олії та оцту замісити еластичне тісто. Тісто накрити серветкою або загорнути в плівку і залишити «відпочити».

2. Рис відварити до напівготовності. 1 цибулину нарізати і злегка обсмажити з натертою на крупній тертці, морквою і перемішати з рисом, додавши нарізану зелень, сіль і спеції по-смаку.

3. М’ясний фарш змішати з нарізаною цибулею, сіллю і чорним меленим перцем.

4. Частину тіста тонко розкатати і з одного краю, по всій довжині, укласти трохи фаршу. Край тісту з фаршем загорнути у вигляді рулетика.

5. До рулетика з фаршем, по всій довжині, укласти щільно рісово- морквяні начинку. І знову згорнути щільним рулетиком.

6. Акуратно відрізати подвійний рулетик з фаршу і морквяно-рисової начинки і укласти у вигляді спіралі в глибоку сковороду.

7. Таким чином, рулетиками заповнити всю сковороду. Зверху налити півсклянки води і пару столових ложок рослинного масла. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 30 — 40 хвилин.

На обід чи вечерю, до домашнього столу або для дорогих гостей — така страва буде цілком доречна! Смачного!

Фото: gastronom.ru

 

1+

от admin