1+

Пакувати мед у віск… Таке дивовижне рішення для зберігання не менше дивовижного продукту могли придумати тільки бджоли, і наші неймовірні співвітчизники з Дніпра.

У світі аналогів немає – запевняє директор молодої української компанії MEDUSHA Андрій Горбонос. До слова, MEDUSHA – ще один ексклюзив, іменний. Розшифровується не інакше, як “мед з душею”. Чи вдалося душевному меду достукатись до сердець українських покупців, вирішив розібратися SEEDS.

– Як давно в Україні з’явилися такі незвичайні медові товари?

– Нашій компанії трохи менше року. Ми – нове слово в сфері українських подарунків. Україну знають за такими словами, як “сало”, “горілка”, за приголомшливим Петриківським розписом. Та й мед український знають, але знають просто мед. Таку продукцію, як наша, у всьому світі не робить ніхто. Крім нас і бджіл.

 

Ми, по суті, повторили шлях бджоли в природі. Все те, з чого складається наш продукт, не містить жодних штучних елементів, створених людиною. Тут тільки мед і тільки бджолиний віск, який зберігає всі корисні властивості меду. Ми лише додали йому певної форми.

– І як вам вдається досягати бажаної форми?

– Створюємо спеціальні силіконові форми і в них відливаємо нашу продукцію з воску. У нас налагоджене виробництво. Віск перед відливом плавиться, очищається. Цікава інформація: на 10 грам меду бджола дає 1 грам воску. Віск – це ще й дефіцит.

– Що потім, після того, коли мед з’їли? Куди подіти цей дефіцитний віск?

– Власне, з воском можна зробити все, що завгодно. Можна переплавити і зробити з нього свічку, створити косметологічний засіб на його основі. Ми ж рекомендуємо ці баночки не викидати – туди можна знову залити мед, або засипати цукор, чи покласти варення. Або ж просто поставити туди олівці, ручки – і у вас на столі буде приємний і ароматний пенал.

– Звідки надходить мед?

– У нас є контракт з пасічниками з великою асоціацією пасічників. Все те, що дістається з вулика, одразу ж їде до нас. Без обробки, без розігріву, без нічого.

Ми пред’являємо певні вимоги. Бджіл узимку цукром не годують. Є всі сертифікати на віск або мед, паспорта пасік. В нашій продукції зацікавлені покупці з Арабських Еміратів, Ізраїлю.

– Останнім часом слоганом: “мед – це продукт місцевості” озброїлися багато бджолярів України. У вас є регіональні переваги щодо меду?

– Абсолютно згоден з тим, що мед – це продукт місцевості, але для нас місцевість не має значення. Для нас важливо, щоб мед був натуральним, щоб бджіл не годували цукром, і ми вважаємо за краще використовувати мед акації, оскільки цей мед найменш алергенний, він найдовше не кристалізується, до двох років.

Ми відкриті для співпраці з усіма областями України. Того, хто виробляє мед, згідно з нашими вимогами, ми будемо раді бачити нашим партнером.

– Кому прийшла в голову ідея створення такого чудового продукту?

– Щоб розповісти про це, потрібно написати цілу книгу. Це був дуже складний шлях. Це було дуже непросто – доводилося працювати по 26 годин на добу.

– У магазинах вітчизняних або зарубіжних вже з’явилися ваші медові сувеніри?

– Можна купити нашу “Медушу” в UAmade, Le Silpo. Ми тільки на початковому етапі розвитку, але у нас вже були поставки в Іспанію, про нашу продукцію знають в Канаді, у Франції. Крім того у нас є сертифікат Kosher і Halal.

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua

________________________________________________________________________________________________

Мед в баночке из воска: невероятное ноу-хау украинский поразило весь мир

Паковать мед в воск … Такое удивительное решение для хранения не менее удивительного продукта могли придумать только пчелы, и наши невероятные соотечественники из Днепра.

В мире аналогов нет — уверяет директор молодой украинской компании MEDUSHA Андрей Горбонос. К слову, MEDUSHA — еще один эксклюзив, именной. Расшифровывается не иначе, как «мед с душой». Удалось ли душевному меду достучаться до сердец украинских покупателей, решил разобраться SEEDS.

— Как давно в Украине появились такие необычные медовые товары?

— Нашей компании чуть меньше года. Мы — новое слово в сфере украинских подарков. Украину знают по таким словам, как «сало», «водка», по потрясающей Петриковской росписи. И мед украинский знают, но знают просто мед. Такую продукцию, как наша, во всем мире не делает никто. Кроме нас и пчел.

Мы, по сути, повторили путь пчелы в природе. Все то, из чего состоит наш продукт, не содержит никаких искусственных элементов, созданных человеком. Здесь только мед и только пчелиный воск, который сохраняет все полезные свойства меда. Мы лишь добавили ему определенной формы.

— И как вам удается достигать желаемой формы?

— Создаем специальные силиконовые формы и в них отливаем нашу продукцию из воска. У нас налажено производство. Воск перед отливом плавится, очищается. Интересная информация: на 10 грамм меда пчела дает 1 грамм воска. Воск — это еще и дефицит.

— Что потом, после того, как мед съели? Куда девать этот дефицитный воск?

— Собственно, с воском можно сделать все, что угодно. Можно переплавить и сделать из него свечу, создать косметологическое средство на его основе. Мы же рекомендуем эти баночки не выбрасывать — туда можно снова залить мед, или засыпать сахар, или положить варенье. Или же просто поставить туда карандаши, ручки — и у вас на столе будет приятен и ароматный пенал.

— Откуда поступает мед?

— У нас есть контракт с пчеловодами из крупной ассоциации пасечников. Все то, что достается из улья, сразу же едет к нам. Без отделки, без разогрева, без ничего.

Мы предъявляем определенные требования. Пчел зимой сахаром не кормят. Есть все сертификаты на воск и мед, паспорта пасек. В нашей продукции заинтересованы покупатели из Арабских Эмиратов, Израиля.

— В последнее время слоганом: «мед — это местный продукт» вооружились многие пчеловоды Украины. У вас есть региональные предпочтения по меду?

— Абсолютно согласен с тем, что мед — это продукт местности, но для нас местность не имеет значения. Для нас важно, чтобы мед был натуральным, чтобы пчел не кормили сахаром, и мы предпочитаем использовать мед акации, поскольку этот мед наименее аллергенный, он дольше не кристаллизуется, до двух лет.

Мы открыты для сотрудничества со всеми областями Украины. Того, кто производит мед, согласно нашим требованиям, мы будем рады видеть нашим партнером.

— Кому пришла в голову идея создания такого замечательного продукта?

— Чтобы рассказать об этом, нужно написать целую книгу. Это был очень сложный путь. Это было очень непросто — приходилось работать по 26 часов в сутки.

— В отечественных или зарубежных магазинах уже появились ваши медовые сувениры?

— Нашу «медуши» можно купить в UAmade, Le Silpo. Мы только на начальном этапе развития, но у нас уже были поставки в Испанию, о нашей продукции знают в Канаде, во Франции. Кроме того у нас есть сертификат Kosher и Halal.

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua

1+

от admin